Vall Ter-Brugent

Una vall

El riu Ter dibuixa de manera natural el paisatge i les relacions entre les poblacions que el voregen. Per aquesta raó, les fronteres administratives comarcals entre la Selva, la Garrotxa i el Gironès no hi han transcendit en la quotidianitat d’aquests pobles.

Vista de la Vall

El nucli d’Amer

AMER, entre cingles i muntanyes

A Amer, a la muntanya de Santa Brígida, s’hi pot practicar parapent o escalada. Hi ha diverses rutes per les muntanyes del municipi, com la ruta de les Ermites, la volta al mont o vorejant el riu Brugent des del Pantà del Pasteral fins a la desembocadura del riu Ter.


La pau dels remences

La població compta amb una llarga història, i va ser un dels escenaris principals en el desenllaç del conflicte de la revolta remença al s. XV. Les negociacions entre Ferran el Catòlic i els cabdills remences es van donar en el monestir d’aquesta població.

Santa Bígida.

El nucli de la Cellera

LA CELLERA, rutes de l’aigua

A la Cellera hi trobarem l’únic dolmen que es coneix de la vall, una zona de pesca oberta tot l’any, i diverses rutes com la de l’aigua. La població compta amb un imbrincat teixit associatiu que amenitza la vida cultural amb activitats durant tot l’any.


ANGLÈS, la finestra del gòtic

Aquesta població compta amb un dels barris gòtics més antics i importants de Catalunya declarat Bé d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, de la mateixa manera que la fàbrica Burés, en la qual es pot contemplar el funcionament d’una màquina de vapor. La pintora surrealista Remedios Varo va néixer en aquesta població, on el seu pare hi treballava com enginyer de la Burés, i bona part de la seva obra recull alguns elements del paisatge d’Anglès. Pel terme municipal també hi ha senyalitzades diverses rutes per les muntanyes de l’entorn.

El nucli d’Anglès