Agenda Cultural

Agenda d’activitats!

A Les Planes d’Hostoles ens hem proposat no quedar-nos quiets, i per això quan no tenim cap caminada o festa local, fem venir a músics o fotògrafs, escriptores o futbolistes a que ens expliquin, toquin música o ens mostrin allò que fan…

Elèctrica Dharma

Dissabte 7 agost
22:00
Concert
La banda emblemàtica que durant tants anys ha posat música i ha fet moure a diverses generacions, ha tornat a l’estudi, després de deu anys, per editar el seu 25è disc Flamarada. Un nou repte musical, atrevit, ambiciós i radical, que ha fet que retornin al pati de jocs per crear noves cançons després de la mort d’un dels fundadors del grup, Josep Fortuny, el Setembre de 2013. Un disc que combina cançons instrumentals com Dharmali o Zaghareet, i les cantades com Busca’m on faci vent o Resistir és Vèncer.

Roger Mas

Dissabte 14 agost
22:00
Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns emporta de viatge al PARNÀS, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves.

El Petit de Cal Eril

Dissabte 21 agost
22:00
Concert
La música d’El Petit de Cal Eril travessa el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Amb els seus últims discos -“La força” (2016), “△” (2018) i “Energia fosca” (2019)”-, el grup s’ha consolidat com un dels noms clau de l’escena musical catalana i ha arrodonit un cicle de creixement forjat tenaçment des de la trinxera i en primera persona, amb un inusitat ritme de producció de discos i sense parar de tocar en directe. Aquest 2021 anirà descobrint nous singles i fent concerts al mateix temps que treballa en el seu esperat nou disc. La primera pista es dirà “Cauen les estrelles”, el single que publicarà el 7 de maig i amb què donarà el tret de sortida a la gira d’estiu. El Petit de Cal Eril són Joan Pons (veu i guitarra), Artur Tort (teclats), Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria) i Jordi Matas (guitarres i teclats).

Mónica Green

Dissabte 28 agost
22:00
Concert
Mónica Green presenta aquest nou espectacle amb noves cançons pròpies i versions que l’han acompanyat durant aquests 30 anys que ha estat aquí a Catalunya. Un espectacle nou ple d’emocions. Una vetllada plena de soul, blues i R&B. Una nit de luxe i una oportunitat única de viure la seva música en un ambient íntim i màgic.

Fira del Joc i Productes de la Terra

Dissabte 25 setembre

Fira del Joc, fires de Catalunya, jocs de fusta, fires familiars
A la fira del Joc i Productes de la Terra trobareu tota mena de jocs i per a totes les edats: jocs d'enginy, jocs de taula, jocs de rol, jocs de gran format, jocs per nadons, jocs que requereixen certa habilitat... La fira és un espai entranyable amb parades de productes artesans amenitzada amb espectacles i tallers per a la família. Aquest any s'allargarà dos dies, el 25 i el 26 de setembre, i canviarà l'espai a l'aire lliure, al Parc La Parada del Jonquer. La fira es troba emmarcada en les Festes de Santa Espina, la festa xica del poble, la qual compta amb diverses activitats entre les quals destaca el correfoc.

Correfoc

Dissabte 25 setembre
22:30
Correfoc, Diables d'Onyar
Més de 50 quilos de pólvora esclaten pels carrers del centre de la població. Un autèntic espectacle de foc, música i color a càrrec dels Diables d'Onyar, sent l'assaig general en primícia de l'espectacle pirotècnic de cada any que la companyia realitza per les ciutats i poblacions del principat. El correfoc és una de les activitats més destacades de les Festes de Santa Espina. Fotos: Ramon Picarin