Vall de LLémena

A un pas

Bona part de la història de la Vall d’Hostoles s’entén quan se la vincula a la Vall de Llémena. Allà hi trobem també castells del llinatge dels Cartellà, i la casa natal de Pere Joan Sala, un dels destacats líders de la revolta remença. A part, a la Vall de Llémena s’hi poden fer excursions a la natura tot coneixent coves, cingles, ermites, i jaciments arqueològics.

Vall de Llémena

Sant Aniol de Finestres

SANT ANIOL DE FINESTRES, aigua i paisatge escarpat

A Sant Aniol s’hi poden fer diverses excursions pel seu entorn, visitant el Castell de Finestres. Destaca l’església de Santa Maria de Finestres, paisatge de les guerres carlistes, al cim de la muntanya que es connecta amb Santa Pau i Mieres. El paisatge és abrupte, apte també pels amants de l’escalada. Pertanyen al municipi el nucli de Sant Esteve de Llémena, i la Barroca, tots ells amb esglésies d’origen romànic disseminades. A Sant Aniol hi ha una destacada font de la qual se’n comercialitza “aigua volcànica”.


SANT MARTÍ DE LLÉMENA Cingles i coves

En el petit nucli de Sant Martí destaca la Torre de Guaita de la baixa edat mitjana, on posteriorment s’hi ha col·locat un relleu del patró, al costat de l’església. La majoria dels masos de la contrada daten del s. XV-XVII. Per l’entorn de Sant Martí es poden fer excursions als cingles, al riu i a diverses coves.


GRANOLLERS DE ROCACORBA, La flama remença

Al voltant de l’església i el castell de Granollers de Rocacorba hi ha diversos itineraris com per exemple fins a la font dels esquirols, o la dels gelats. Destaquen els cingles de Sant Roc on s’hi troba la Gorga de les Bruixes i les coves. També va ser nascut a Granollers de Rocacorba el líder de la revolta remença Pere Joan Sala (1440-1485).

Granollers de Rocacorba.

Llorà

LLORÀ i el PLA DE SANT JOAN, caminar volcans

Abans d’arribar al nucli de Llorà, al Pla de Sant Joan, hi trobem el Volcà de la Banya de Boc, en el qual es pot apreciar el cràter amb una fondària de 100 metres. Aquest cràter està ple de vegetació i de conreus. El petit nucli de Llorà guarda un encant antic, amb l’església de Sant Pere com centre.