Altres llocs d’interès

A banda dels edificis modernistes, cal destacar alguns altres punts d’interès arquitectònic i social, en part per la història que entranyen.

Aquest és el cas de l’antiga estació de tren que avui senyoreja el complex esportiu del poble. Les vies de l’antic carrilet (tren que va circular a les Planes del 1900 al 1969) s’han convertit en l’anomenada via verda, molt preuada per practicar-hi cicloturisme i passejar-hi.

L’edifici civil més antic de les Planes és el Mas el Jonquer, el qual va superar el terratrèmol de 1428 i dóna nom al barri que el confina, que es va començar a edificar a partir dels anys seixanta. En aquest mas també hi va viure Maria de Jonquers (1441-1506), qui va ser segrestada per Alfons d’Aragó, amb qui va tenir dos fills reconeguts pel rei Joan II. La biblioteca de la població porta el seu nom.

El barri Joan Vidal (popularment conegut com “cases barates”) va ser projectat el 1955 per aquest arquitecte, i és conformat per 100 vivendes adossades i enjardinades. El barri és un exemple de ciutat-jardí destinat a la classe obrera, totes elles alineades, compartint certa uniformitat i espais enjardinats comuns com la plaça de Sant Cristòfol. Les reformes posteriors que els propietaris hi han fet dificulta destacar-ne la coherència estètica primigènia.