Agenda Cultural

¡Agenda de actividades!

En Les Planes d'Hostoles nos hemos propuesto no quedarnos quietos, y por eso cuando no tenemos ninguna caminata o fiesta local, hacemos venir a músicos o fotógrafos, escritoras o futbolistas a que nos expliquen, toquen música o nos muestren lo que hacen …

Punt lila sobre els estereotips de gènere

domingo 2 junio
10:00
punt lila diürn, estereotips gènere
Un punt lila diürn per a tots els públics acompanyarà un espectacle infabntil pèr fer-nos reflexionar sobre els estereotips de gènere i la diversitat de cossos a la plaça Sant Cristòfol.

BALCOncert amb La banda de Juan Peinado

domingo 2 junio
19:00
balconcierto, conciertos, concierto al aire libre
El darrer concert abans que comenci l'estiu, un espai alternatiu per la música de quilòmetre zero un dels primers diumenges de mes a l'hora del vermut, les 7 del vespre. En aquesta ocasió vindran a animar l'ambient la música d'un trio flamenco de molta qualitat, compost per guitarra, violí i veu. La plaça U d'octubre s'omplirà per deleitar-nos amb el so profund d'aquest gènere.

Espectacle Orelles de Marga Socias i els mals endressos

miércoles 5 junio
20:30
Orelles, Marga Socias, FIraTàrrega
Una caravana convertida en capsa de música és l'eix escenogràfic d’aquest espectacle-concert que es presenta com un procés d'investigació on el públic és convidat a participar de diferents experiències. Amb ironia i molt d'humor, la peça es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats. Es presentarà per primera vegada a les Planes al parc La Parada del Jonquer. L'espectacle Orelles de Marga Socias i Els Mals Endreços es va estrenar a FiraTàrrega al setembre del 2023 i és una coproducció entre el Canal Centre d'Arts Escèniques (Salt) + FiraTàrrega + Ü del Bac cultura als afores. El setembre va guanyar el Premi Moritz a la millor estrena d'espectacles de carrer i és un espectacle recomanat per la comissió assessora del Programa.cat així com de Redescena i Platea, i recentment ha estat seleccionat per la Xarxa Alcover

Sortida a Manlleu

domingo 9 junio
08:00
Excurcions
El Grup Excursionista de les Planes d'Hostoles (GELPH) un dels primers diumenges al mes proposa una excursió. Aquest diumenge serà la rura del Ter de Manlleu.

Ballem a la Plaça

miércoles 12 junio
17:00
festes majors, ballar, retalla violències, enganxa cures
Com són i com han estat les festes al poble? Com es lliga i com es lligava? En quins espais? Diversos tallers conduïts per Lo Relacional per reflexionar de manera divertida entre diverses generacions, i elaborar una radiografia sociològica sobre les festes i l'oci a la Garrotxa. Com proclama el cartell, es tractaria d'explorar memòries passades, presents i futures de les Planes d'Hostoles a partir de les festes, les músiques i el ball. Per a fer-ho, es realitzaran dos tallers a La Cooperativa el 12 i 19 de juny a les 5 de la tarda, i s'acabarà amb un ball final a la Plaça Nova a les 7 de vespre. Aquestes activitats formen part de la campanya Retalla violències, enganxa cures.

Sortida Estaciona’t: Parc aquàtic

sábado 15 junio
08:00
Garrotxa Jove, Estaciona't
Garrotxa jove organitza aquestes sortides destinades a joves a un preu social per a que tots els i les joves puguin gaudir d'una sortida amb les amistats, compartir estones divertides i fer noves coneixences. Per iniciar l'estiu i despedir-se del curs escolar, proposen una sortida al Parc Aquàtic.

Curs d’autodefensa feminista

sábado 15 junio
10:00
autodefensa feminista, retalla violències enganxa cures
Taller intensiu d'autodefensa feminista al Loal Social de la Caixa, promogut per la campanya Retalla violències, enganxa cures de la Garrotxa. Places limitades, cal inscripció prèvia.

Fem el Toc?

sábado 15 junio
12:00
Jam session, música, micròfon obert, aperitiu
Fem el toc? és una proposta del col·lectiu de les Planes Accions Rurals per la Kultura (ARK) per compartir, un cop al mes, música, cançons i poemes, tot posant a l'abast dels assistents un equip de so i diversos instruments musicals. El tancament de la temporada abans de l'inici de curs es farà de manera extraordinària un dissabte a la Parada del Jonquer per poder allargar la tarda musical i compartir un dinar.